benvinguda

Tradicional, clàssic, jazz, modern, són diferents llenguatges que estan al servei d'una motivació superior, l'expressió musical. Benvinguts al meu blog personal.

dilluns, 28 de desembre del 2015

Sardanes a l'Accelerador de Partícules

Això no és cap broma.
La sardana ha estat vinculada a la cosmología des de ben aviat per un sector de la intel·lectualitat vinculada al sardanisme.
Símbols catalans com la Sagrada Família i la sardana comparteixen protagonisme amb conceptes universals com la creació, els planetes, l'agricultura i la tecnologia a la Cosmologia Catalana. Aquest mural tripartit de ceràmica pintada, dissenyat per l'artista gironí Lluís Bosch Martí, decora el vestíbul de l'estació de Sarrià dels Ferrocarrils de la Generalitat des de la seva inauguració, el dia 2 d'octubre de 1976.

“Sardanes a l’Accelerador de Partícules” va ser composada després d’una visita amb l’Eloi al Sincrotró Alba de Sant Cugat del Vallès, un símbol de la tecnologia punta a Catalunya.

Veient les partícules com viatgen a velocitats properes a la llum fent una mena de rotllana se’m va acudir que allò era com una sardana quàntica  –això si que és broma-.



Verkami obert  http://vkm.is/coblamaricel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada